Pest Support
 
Ultrasonic Rodent Repellent
 
DX - Standalone Unit
MX - Standalone + 1 Transducer
VX - Standalone + 2 Transducer
 
WX-6 - Master Controller + 6 Transducers
Lxi-12 - Master Controller + 12 Transducers
ZX-20 - Master Controller + 20 Transducers
 
Rat Repellent for Car
Rat Poison Bait Station
 
Overall Pest Control
Termite Control
Cockroach Control
Rodent Control
Bed Bugs Control
Mosquito Control
 

 

 

 

 
 
 

Ultrasonic Rat & Rodent Repellent Systems

  • Advanced ultrasonic technology products
  • 100% effective rat & rodent control method
  • No chemical or poison
  • No audible sound to humans
  • Its humane (PETA recommended), you are not killing rats, just chasing them away permanently!
  • All our products are CE Certified in accordance with EN 60255-26:2009, BS EN 60255-22-7:2003 (European Health & Safety Standards)
Visit Our Exclusive Online Store>>
Talk to our customer care now at Mobile Nos. 7259311555 / 7259322666 between 9.00 A.M - 5.00 P.M. Or send e-mail at info@varnapestcontrol.in
 
Models

Data Center / Server Room / Hub Room Models -

Varna Enterprises manufactures "Ultrasonic Rodent Repellent" to chase rodent, rat or mice permanently. These units are very compact, safe, environmentally friendly and non-irritating pest repeller. A total revolutionary rodent control unit to protect you against any rodent menace! It is perfect for your home, commercial place, godowns, office or computer rooms or any closed environment.
  • Simple Plug-in device
  • Low Power Consumption
  • Just plug in to 3 pin 220 volt socket.
  • Low Power Consumption
  • Will not affect other electrical equipment.
  • Safe with non rodent pets

Electronic Rodent Repellent Specification:

Power Supply 220V AC Mains Outlet & Battery Operated For Cars- DC 12 Volts)
Coverage Area Stand Alone Models covers 300 Sq. Ft.
Each Extra Transducers Covers 300 Sq.ft (150 Sq. ft. in false ceilings/underfloor)
Power Output 800 mW per Transducer
Power Consumption     5Watts per Transducer
Operating Frequency Above 20 KHz
Sound Output 80 - 110 dB (Not Audible to Humans)
 
Frequently Asked Question - Ultrasonic Rat Repellent
 
  1. How does this ultrasonic repellent work?
    Answer: This rat deterrent unit emits ultrasonic sound waves to create an acoustically hostile environment that repels rodents, this frequency of sound will induce auditory stress to rodents and make them to move away. It is best bet than traps, it is chemical free and completely inaudible to people and non-rodent pets.

  2. Will rodent get used to this repellent after a period of time?
    Answer: Definitely No! The unit uses a complex "swept" sound frequency with multiple "peaks". The intensity, complexity and changing frequencies prevent rodents from getting used to the sound emitted.

  3. Can ultrasound irritate family pets?
    Answer: Family pets like dogs and cats will not get disturbed by this frequency. This ultrasonic rodent repellent will only affect rodents, rats, mouse, mice, hamsters, guinea pigs and squirrels.

  4. Does ultrasound penetrate through walls or other rooms?
    Answer: No. Actually, ultrasonic waves behave more like light than sound. You will have to install separate unit in another room where you have rodent problem.

  5. What area / square footage does the ultrasonic wave cover?
    Answer: It depends upon on each individual room or space. Since the ultrasound is too fragile, sound wave may dispel rapidly with distance, and it may have reduced effect on rodents more than 20 feet from the unit. If the room/ godown is too large with lot of furniture, products or barriers, you will need to install more than one unit for maximum effectiveness.

  6. Does Ultrasonic Rodent Repellent really work? Any research done?
    An independent research University "University of Nebraska - Lincoln" had conducted a detailed research in the year 1984 to assess the efficacies of ultrasonic rodent repellent devices in the laboratory where no other rodent control was conducted at the study sites other than the application of ultrasonic devices. Test Report concludes that "Rodents under test could either leave the buildings or move to alternate non-ultrasonically treated areas." Source: Efficacy Test Protocols For Evaluation Of Ultrasonic Rodent Repellent Devices - University of Nebraska - Lincoln (Please click the download button in the University website or download same copy in PDF format directly here)
  7. What will be the power consumption?
    Answer: Power consumption will be only 2 watts for 24 hours. So 2 watts x 24 Hrs. multiplied into 31 days = 1488 watts per month / 1000 = 1.5 KWH
  8. Will it be controlled from the same day of installation or How long it will take to curb rat menace after installing?
    Answer: It will take minimum 6 -7 days to reduce and stop rodent activity. Within two or three weeks, or sooner, you should see a reduction in the pest activity (sighting of pests and droppings, and damage). If not, you may need one or more additional units.
  9. What is the durability of the Unit?
    Answer: Estimated service life of this unit is 5-6 years.
  10. Does it control other pest like cockroaches, ants or insects etc.?
    Answer: Some insects can repel to the ultrasonic sound, but we do not assure this unit can also control other pest problems.
  11. Does the ultrasonic rodent repellents chase rats in all places efficiently any exclusions?
    Answer:
    Repellents work efficiently in indoor premises like offices, godowns, server rooms and any other closed premises with less external noises only. The ultrasound waves will not efficiently work in the outdoors like garden, patios and any other noisy areas where are the waves gets dispersed. And also food storage areas like bakery and hotel kitchen areas are prone to food spillage and heavy infestation of rodents, in this case, rodents need to be flushed out using Glue pads or Rat traps only.
  12. Can this rat repellent placed in the car?
    Answer: You can place this mice repellent unit in the garage or you can buy a auto model which can be fixed in the bonnet of the car.
 
How to Install or Place the Units
  • The system should be placed pointing to the area to be protected.
  • It is also ideal to mount it on a wall corner 3 to 10 feet off the floor.
  • Place unit on a table, shelf or counter and fix the Transducers to the wall facing slightly down.
 
Warranty
Repellent comes with a warranty of one year against manufacturing defects from the date of purchase. The unit will be repaired under warranty only if all the usage instructions mentioned above have been followed and the unit is neither tampered with nor damaged in anyway.
 
Some of our Clients listed using our mouse repellents -
  • Reserve Bank of India, Patna
  • Deutsche Bank, Bangalore
  • State Bank of Hyderabad, Bangalore

 

  • The Consulate General Of France (EMBASSY), Bangalore
  • Commanding Officer INAS 333, Vizag
  • Commando Hospital Air Force, Bangalore
  • Commanding Officer AMLA, MP
  • Central Research Lab, Lucknow
  • University of Pune
  • IBM, Chennai
  • Yahoo, Bangalore
  • NDS, Cisco, Bangalore
  • Dreamart Interactive Pvt. Ltd., Bangalore
  • Genpact India Unitech, Haryana
  • CIBER Sites India Pvt Ltd, Bangalore
  • xChanging Technology Services India (P) LTD, Bangalore
  • HCL Technologies Ltd, Bangalore
  • Vodafone Essar East Limited, Kolkatta
  • Soni India Pvt Ltd, Mangalore
  • New Global India Pvt Ltd, Chennai
  • 24/7 Customer Pvt Ltd, Bangalore
  • Symbios Soft Tech Pvt Ltd, Bangalore
  • India Infoline, Bangalore
  • Acheiva Technologies, Assam

 

  • Himalaya Drug Company, Bangalore
  • Dr.Reddy’s Laboratories Ltd., Hyderabad
  • Pharma Lab India Pvt. Ltd.
  • Bluefish Pharmaceuticals, Bangalore
  • Cipla Ltd., Bangalore
  • Auctus Pharma Ltd.,
  • Electro Medical Systems, Bangalore
  • Pam-Glatt Pharma Tech Pvt Ltd., Satara
  • Shalina Laboratories P Ltd, Mumbai
  • M/s Trinity Hospital & Heart Foundation, Bangalore
  • Larsen & Toubro Ltd., Nagpur
  • CA DataCard Industries, Chennai
  • Brawn Globus Turnkey Solutions, Gurgoan
  • Dreamz Infra Pvt Ltd, Bangalore
  • Sugan Mega Power Project, Gujarat
  • Shree Nakoda Ispat Limited, Chattisgarh
  • Menzies Aviation Bobba, Bangalore

 

  • Hyundai Motor India Ltd, Chennai
  • Hemavathy Power and Light Pvt. Ltd., Karnataka
  • Bramhani Industries Limited, Kadappa
  • Exide Industries, Hosur
  • Marthrubhumi Printing, Kerala
  • NTPC, Mouda, Nagpur
  • Jacobs Engineering India Pvt Ltd, Ahmedabad
  • Sugan Mega Power Project, Gujarat
  • Shree Nakoda Ispat Limited, Chattisgarh
  • SM Engineering Services, Bangalore
  • Hitech Engineers & Consultants P Ltd.,Hyderabad
  • Airworks India Engg Pvt Ltd., Bangalore
  • Torrent Energy Ltd (TEL), Gujarat
  • Uttam Galva Metallics Limited, Bhugaon
  • Hemavathy Power & Light Pvt Ltd., Karnataka
  • Bill Forge Private Limited., Bangalore
  • Sai Spurthi Power Pvt Ltd., Karnataka
  • Eastman Exports, Tirupur

 

  • MORE’ Super Market, Maharashtra
  • M/s Indo Nissin Foods Limited, Bangalore
  • M/s Farm Feast Foods, Mysore
  • Secure Access Solutions, Chennai
  • Swathy Smart Cards Hi Tech Pvt Ltd., Salem

 

 
 
Ultrasonic Rodent Repellent Products Appreciated by PETA
 
Talk to our customer care now at 080- 49536872 / 080- 49536873 between 9.00 A.M - 5.00 P.M. Or send e-mail at info@varnapestcontrol.in
 

 

DEALERSHIP ENQUIRY: Pest Control Companies or Security System Companies in Mumbai, Delhi, Hyderabad, Calcutta and other major cities, please mail us at info@varnapestcontrol.in along with your company profile.